BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

MUISZ: az utazási áremelési korlát kockázatos az irodáknak

Az utazási irodák ügyfeleinek fogyasztóvédelmét szabályozó magyarországi jogszabályi környezet előrébb tart, mint amire az unió most törekszik, a bizottsági javaslatok egyike ugyanakkor jelentős kockázatot rejt az irodák számára - mondta Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) szóvivője az MTI-nek, az Európai Bizottság javaslataira reagálva.

A bizottság kedden előterjesztett szabályozási javaslatában erősebb fogyasztóvédelmi garanciákat indítványozott az üdülési céllal szervezett utazási szolgáltatások vásárlói számára, így szigorúbban ellenőriznék a felárakat, és az áremelés mértékét 10 százalékban maximálnák.

Molnár Judit a 10 százalékos korlátról úgy vélekedett, hogy ez kockázatot jelentene a magyar utazási irodák számára, ilyen feltétel mellett ugyanis például egy váratlan, jelentős forintgyengülés terhét nekik kellene állniuk. Előfordulhat, hogy egy ilyen szabályra az irodák az árak emelésével reagálnának annak érdekében, hogy felkészüljenek a kockázatok kezelésére - tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.