BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem akkora sláger Törökország: az utazóknál Európa a befutó

Leginkább Magyarországon vagy az öreg kontinensen belül szeretünk nyaralni a K&H khdirektbiztositas.hu portál és a GfK Hungária közös online kutatása szerint. Az utazási irodák slágereinek számító észak-afrikai országok és Törökország a megkérdezettek körében szerény népszerűségnek örvendenek. A magyar utazók körében az ismerős és közeli utazási célpontok a legkedveltebbek.

Európa kiemelt utazási célpont a magyarok körében, amit megerősít a K&H khdirektbiztositas.hu portál és a GfK Hungária közös, ”Biztosítási trendek” elnevezésű kutatásának online felmérése is. 

Az internetezők körében végzett kutatás szerint az utazási desztinációkat tekintve a belföldi üdülés (32 százalék) vezet, ezt Ausztria követi (26 százalék), majd Horvát-, Olasz- és Németország hármasa (13-14 százalék).  Jól látható, hogy Európa az üdülési célú utazások fő terepe, a többi kontinens eseti jelleggel szerepel a listán. Az elmúlt 12 hónapban az üdülések 84 százalékát európai országban töltötték a megkérdezettek.

„A belföldi tájak és Ausztria továbbra is rendkívül népszerű üdülési célpontok, ezek együtt adják az összes utazás több mint negyedét a kutatásunk szerint. Az őket követő országok is hagyományosnak mondható üdülési helyszínek. Az üdülni vágyó magyarok tudatosan kerülik a kockázatokat a nyaralás kapcsán. A közeli, ismerős helyszíneket preferálják, hiszen ezek egyrészt kevésbé drágák, másrészt több információ áll róluk rendelkezésre.” – mondta Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese.

Lapunknak a szezon elején az utazási irodák úgy nyilatkoztak, a tavalyinál 25-30 százalékkal több foglalásuk érkezett az idén a március 31-ig tartó előfoglalási időszak alatt, ez annak is köszönhető, hogy az észak-afrikai zavargások miatt azon országok felé helyeződött át az utazók érdeklődése, például Görögország, Spanyolország és Horvátország.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.