BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szezon után lesz turizmus-törvény

Kioltotta egymást az önkormányzati és a turisztikai lobbi tevékenység, így legalább őszig továbbra is várni kell az új turizmus-vendéglátás törvény megszületésére.

Nem dőlt el, hogy az önkormányzatok, vagy a turisztikai vállalkozások lobbija lesz az erősebb. Mivel a kormány első olvasatban elvetette a Nemzetgazdasági Minisztériumnak a turizmus-vendéglátás törvényhez készített előterjesztését, ezért az érintettek mindent kezdhetnek újra elölről.

A kabinet döntése érthető, hiszen mint azt korábban a Világgazdaság megírta, nem dőlt el, hogyan oszlik majd meg az önkormányzatok által beszedett napi idegenforgalmi adó a helyi turisztikai szervezetek és az önkormányzatok között. A törvény elnapolásához persze már hozzászokhatott az ágazat, ugyanis legalább 7-8 éve csiszolják a jogszabályt. Ennek fényében nehezen érthető, hogy a kormány miért most utasította új turizmus stratégia kidolgozására az illetékes tárcát.

Részletek a Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.