BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A fogadóirodák a pápaválasztás nagy nyertesei

A fogadóirodák már most sokat nyertek a pápaválasztással. A bukmékerek egy részénél labdarúgókra, politikusokra és egyéb celebekre is fogadhatunk.

A bukmékerek többsége szerint minden idők legnépszerűbb, nem sporthoz köthető fogadási eseménye lehet a márciusban várható pápaválasztás. Egyes felmérések alapján csak a XVI. Benedek pápa bejelentését követő két napban nagyjából 1 milliárd euró értékben fogadtak világszerte a posztjáról lemondó egyházfő utódjára.

A fogadóirodák oddsai alapján a legnagyobb eséllyel Peter Kodwo Appiah Turkson ghánai érsek, pályázik a pápai trónra, az afrikai ország püspöki konferenciájának elnökének győzelmére mindössze 2-3,5-szörös pénzt fizetnének a fogadóirodák. Viszonylag alacsony az oddsa (jellemzően öt alatti) Marc Ouellet quebeci és Angelo Scola milánói érsekeknek is. A szintén XVI. Benedek lehetséges utódai között emlegetett Erdő Péter győzelmével a feltett pénz 22-33-szorsát lehet visszanyerni, amivel az esztergomi érsek a 10-12. legesélyesebb jelöltnek számít, érdemes azonban megjegyezni, hogy a magyar egyházi vezető oddsai az elmúlt napokban érezhetően csökkentek, hét elején még akadt olyan bukméker, amely hatvanszoros pénzt fizetett volna Erdő Péter győzelmére.

A tényleges aspiránsok mellett természetesen – ahogy ezt különösen az angol bukmékereknél már megszokhattuk – olyan híres emberekre is fogadhatunk, akiknek megválasztása valóban isteni csoda lenne. Ami azonban ennél érdekesebb, hogy az első napok egyik legkedveltebb kötése Lance Amstrong volt, igaz ebben minden bizonnyal szerepet játszik, hogy az elmúlt hónapokban doppingügyeivel címlapra kerülő és címeitől megfosztott hétszeres Tour de France győztes megválasztásával a feltett összeg 10 000-szeresét lehet visszanyerni. Ez alapján a kerékpárosnál még Madonna is esélyesebb, az énekesnő győzelme ugyanis mindössze 2000-szeres pénzt fizetne. 

Rajtuk kívül egyébként lehet még fogadni többek közt Tony Blair volt brit kormányfőre, Mario Balotellire, a Milan botrányhős labdarúgójára, Francesco Tottira, az AS Roma futballcsapatának kapitányára, Silvio Berlusconi olasz exminiszterelnökre, Jose Mourinhora, a Real Madrid vezetőedzőjére, és Oprah Winfrey amerikai televíziós műsorvezetőre is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.