BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az osztrák vállalatok nyereségesebbek, mint a németek

Az osztrák vállalatok jól használták ki a válságos éveket. Ugyanis 2009 óta a száz legnagyobb osztrák cég átlag csaknem a felével növelni tudta a jövedelmezőségét.

Csupán 2011-2012 között 38 százalékkal tudták növelni a nyereségrést, amivel még a németországi konkurenciát is le tudták hagyni. Más szóval: az egyik oldalon a takarékossági programok és a költségcsökkentések révén ugyan rekordmagasságú munkanélküliség jött létre - jelenleg több mint 400 ezer osztrák keres munkát, számuk ennél több utoljára 1945-ben volt -, másfelől viszont az osztrák vállalatok mégis jelentősen megerősödve kerültek ki a válságból.

Ez az eredménye annak az aktuális tanulmánynak, amelyet az Accenture vállalati tanácsadó cég készített. A tanulmány szerzői megpróbálták felkutatni a száz legnagyobb osztrák vállalat közül azokat, amelyek a válság óta különösen gyorsan növekedtek. Az eredmény: tizenkét cég a forgalom növekedése és a jövedelmezőség tekintetében jelentősen az átlag felett van. A legtöbb vállalat viszont, amelyek különösen gyorsan nőttek, Ausztriában csak viszonylag csekély értékteremtést mutattak fel. Sok más osztrák vállalathoz hasonlóan a tizenkét legjobb cég külföld felé orientálódott. A növekedés terén vezető tizenkét cég mérlegösszege 2007-től 2011-re 22 százalékkal növekedett. E cégek a válságban gazdagabbak lettek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.