BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Merkel is korlátozná a menedzserek fizetését

Angela Merkel német kancellár a magas menedzseri fizetésekről kibontakozott vitában bírálattal illette a "mértéktelenséget". A Chemnitzben megjelenő Freie Presse című lapnak nyilatkozva Merkel kijelentette: "egy szabad és szociális gazdaságban nem szabad mértéktelenségnek lennie".

Merkel arról is beszélt: megérti, ha az emberek csak a fejüket rázzák az olyan fizetések miatt, amelyek teljes mértékben eltérnek a megszokottól, és ha azt akarják, hogy ez a gyakorlat megszűnjék.

Azt pártolja - tette hozzá a német kancellár -, hogy ezt a témát európai szinten kezeljék. A Handelsblatt szerint a német kormánykoalíció még a nyári szünet előtt szabályozást készül jóváhagyni a csúcsmenedzserek fizetésének korlátozásáról. Az a terv, hogy módosítják a részvényesi jogot. A jövőben a közgyűlés határozna a javadalmazásról. A Bundestag gazdasági bizottságának elnöke, Ernst Hinsken (CSU) szintén a német menedzseri fizetések törvényes szabályozását szorgalmazza.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.