BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Veszélyben az AvtoVAZ 20 millió dollárja Cipruson

Az orosz autógyártó csoportnak jelenleg 541 millió rubelje (20,7 millió dollár) van Ciprus bankjaiban, ám az Interfax hírügynökség jelentése szerint az összeg egy része elveszhet a szigetországot tavaly óta sújtó válság eredményeként.

Az AvtoVAZ  közölte, hogy a veszélyeztetett összegek a Lada csoporthoz tartoznak és a teljes konszern profitjának mintegy 40 százalékára rúgnak a kamatmentes kölcsönöket értékcsökkenését leszámítva.

"A ciprusi bankválság eredményeként előfordulhat, hogy a források egy részét nem kapjuk vissza" –  közölte az orosz hírügynökséggel a vállalat, hozzátéve: a menedzsment jelenleg nem tudja megállapítani a potenciális veszteség mértékét.

A AvtoVAZ pénteken közölt 2012-es pénzügyi jelentése szerint a cégcsoport tavalyi nettó profitja 29,18 milliárd rubelt tett ki, 4,4-szer meghaladva a 2011-es év eredményét. Az eredmény nagy része a 27,6 milliárdra rúgó kamatmentes kölcsönök értékleírásából származott. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.