BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zuhant a Coca-Cola profitja

Az első negyedévben 1,75 milliárd dolláros adózott eredményt ért el a Coca-Cola, ez 14 százalékos visszaesést jelent az egy évvel korábbihoz képest. A társaság forgalma 11,04 milliárd dollár volt, ami szintén elmarad a 2012. első negyedéves adattól.

Bár az előzetes Wall Street-i várakozásoknál nagyobb bevételt ért el az első negyedévben a Coca-Cola, a társaság forgalma így is elmaradt az egy évvel korábbitól. 2012. első három hónapját 11,14 milliárd dolláros forgalommal zárta a cég, míg az idén 11,04 milliárd volt a bevétel.

Komolyabb mértékben esett vissza a vállalat profitja, az üdítőital-gyártó 1,75 milliárd dolláros adózott eredményről számolt be az első negyedévben, ami 14 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól.

A társaság első negyedéves jelentése alapján jól látszik, hogy a cég továbbra is a feltörekvő piacokon teljesít jól. Így például Eurázsiában és Afrikában 6 százalékos profit és 15 százalékos értékesítés növekedést értek el, Latin-Amerikában pedig 3 százalékkal bővült a nyereség és 4 százalékkal az eladott mennyiség.

Európában 2 százalékkal esett vissza a nyereség, miközben a forgalom nagyjából szinten maradt. Az észak-amerikai piacon ugyanakkor nehéz hónapokon van túl a cég, az első negyedévben 24 százalékkal zuhant a profitja ebben a térségben az egy évvel korábbihoz képest. Igaz ugyanakkor, hogy az értékesítés 1 százalékkal bővült.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.