BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fellegi: Kína elkezdte venni a magyar államkötvényeket

Kína „kis mennyiségben” elkezdte vásárolni a magyar államkötvényeket – mondta Fellegi Tamás, nemzeti fejlesztési miniszter.

Kína „kis mennyiségben” elkezdte vásárolni a magyar államkötvényeket – mondta Fellegi Tamás, nemzeti fejlesztési miniszter Londonban a Dow Jones hírügynökség beszámolója szerint. A tárgyalások folytatódnak több államkötvény vásárlásáról – tette hozzá Fellegi Tamás.

Pleschinger Gyula, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezére augusztus végén azt mondta, hogy az adósságkezelő tárgyalásokat folytatott a Bank of China-val, miszerint a pekingi hitelintézet elsődleges forgalmazó lehet.

Korábban beszámoltunk róla: tekintettel az adósságválság miatt támadt magas pénzigényre az európaiak annak a lehetőségét vizsgálják, hogy a tőkeerős Kínától kérjenek segítséget.Peking képes lenne arra, hogy pénzeszközöket bocsásson rendelkezésre egy külön alap részére, annak érdekében, hogy fokozni lehessen az euró mentési alapnak, az EFSF-nek a hatékonyságát - közölték EU diplomaták Brüsszelben, az EU-csúcs kapcsán. Kína bevonása segítséget jelentene az európaiaknak a nagyobb "védőfal" kiépítéséhez a válság sújtotta tagországok tekintetében. Így sokszorosára növelhetnék a 440 milliárd euró összegű eurómentési alap hatását. Kínát érdekli a dolog - hangoztatta egy diplomata a Handelsblattnak nyilatkozva, ám néhány tagállam "szkeptikus" a részvételét illetően.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.