Szemeretelep és Miklóstelep határán, Budapest XVIII. kerületében új lakónegyed épül egy volt fatelepen. Az Alfa Group három ütemben két-három emeletes sorházakat, valamint társasházakat emelne, összesen 665 lakással – számolt be a Magyar Építők

Építőipar,építkezés, építőmunkás, munkás  foto: Vémi Zoltán Bp. 2017.07.11.Építőipar,építkezés, építőmunkás, munkás  foto: Vémi Zoltán Bp. 2017.07.11.
Elhagyatott fővárosi fatelep helyén épül fel az új lakónegyed / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság (illusztráció) 

A cég azt ígérte, hogy a meglévő családi házak mögött, azokkal harmóniában valósítja meg az új lakóparkot, a kereskedelmi, szolgáltató és szabadidős zöldterületekkel együtt. A beruházó közlése szerint a Krasznahorka, Szent László és a tervek szerint később az Érsekújvár utcáról is megközelíthető terület játszóterekkel, zöldterületekkel, közösségi kertekkel lesz tagolva. Az új lakóparkba összesen öt irányból lehet majd behajtani, a forgalom túlnyomó része a Soroksári útra tevődik, így a már meglévő, környező családi házas utcáknak nem okoznak majd érdemi többletterhelést.

A lakásokhoz 789 autó számára alakítanak ki parkolóhelyet, 289-et az épületek alatti mélygarázsokban.

A cég kommunikációja szerint az épületek nem egy nagy tömböt alkotnak majd, hanem szellősen rendezik el őket a közel százezer négyzetméteres területen. A házak körüli és közötti zöldterületek három nagy parkot kötnek össze.

Marina City: már a tervezőasztalról elkapkodták az első ütem lakásait

Elhelyezték a Cordia legújabb gigantikus városrehabiltációs projektje, a Marina City alapkövét. A cégcsoport, amely többek között a Corvin sétány fejlesztője volt, most a Marina-partra helyezi a fókuszt, ahol a következő években egy hasonló volumenű beruházást valósít meg a 14 hektáros egykori iparterületen, ahol több mint 2,5 ezer lakást építenek fel.