BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

APEH: ne dőljenek be az álrevizoroknak

Ne dőljön be senki az álrevizoroknak – hívja fel a figyelmet az APEH. Mint közleményében olvasható, a nyár beköszöntével megszaporodnak az árusok, ilyenkor gyakoribb a helyszíni ellenőrzések száma az adóhivatal és a különböző társhatóságok részéről is. Sokan azonban nem tudják, hogyan azonosíthatják az ellenőrzést végző személyeket.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal emlékeztet arra, hogy az APEH-revizorok mindig párban járnak, és a helyszíni vizsgálatok során sem eljárási illetéket, sem helyszínen fizetendő bírságot nem szabnak ki, és semmilyen formában nem kérnek pénzt az ellenőrzött adózótól az eljárás lefolytatása közben.

Az ellenőrzés megkezdésekor kötelesek megmutatni fényképes hivatalos szolgálati igazolványukat valamint a nevükkel és sorszámmal ellátott hivatalos megbízólevelüket. Amennyiben ez nem így történik, akkor az ellenőrzés semmis.

A vizsgálat tényét és a helyszíni megállapításokat több oldalas hatósági jegyzőkönyvben rögzítik, amit a helyszínen az ellenőrzöttnek is alá kell írnia. Amennyiben a revízió során hibát, hiányosságot tárnak fel, akkor a szankcióként kiszabott bírság összegéről, annak megfizetésének módjáról és határidejéről minden esetben határozat készül.

A megbízólevél száma alapján, annak valódiságáról is meggyőződhetnek az érintettek, amennyiben felhívják az APEH Ügyintézői Contact Centerét a 06-40/20-21-22 telefonszámon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.