BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb termékekre vethetik ki a chipsadót

Bővíti a chipsadó alá eső termékek körét a kormány – erősítette meg a Hír Televíziónak Szócska Miklós egészségügyi államtitkár.

 Részleteket egyelőre nem tudni, korábbi sajtóhírek szerint a margarinokra, az étrend-kiegészítőkre, illetve adalékanyagokra is kivetnék a közterhet. A kormány az ebből befolyó bevételből és a jövedéki adó emeléséből rendezné az egészségügyi dolgozók bérét.


A kormány egyes hírek szerint ezekre a magas transzzsírtartalmú élelmiszerekre is kivetné a népegészségügyi termékadót. Az egészségügyi államtitkár egyelőre csak azt erősítette meg, hogy bővül a megadóztatott termékek köre: „A népegészségügyi termékdíj az egészségügyi forrásteremtésnek az egyik elsődleges megoldási lehetősége.” Arra a kérdésre, hogy tervezik a termékek körének a kiszélesítését, Szócska Miklós azt válaszolta, hogy tervben van a kiszélesítés. Az államtitkár egyelőre nem mondott konkrétumokat és azt sem árulta el, hogy ebbe a körbe az étrendkiegészítők és az adalékanyagok bele fognak-e tartozni.

További részletek itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.