BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Van takargatnivalója? Számolja ki álnéven a vagyonadóját!

Már péntektől elérhető az APEH honlapján az ingatlanok becsült forgalmi értékét előállító kalkulátor. A hiedelemmel ellentétben azonban a személyes adatok megadása és regisztráció nélkül is ki lehet számolni a becsült forgalmi értéket.

A kalkulátor nem saját névvel történő használata az ügyfélkapun nem regisztrált felhasználó számára is lehetséges, miután a kalkulátorhoz kapcsolódó tájékoztatót elfogadta. Az adóazonosító jel megadása elvileg ugyan kötelező, de az Adózóna szakértője szerint bármilyen (akár nem létező) adóazonosító is megadható, amelyik megfelel az adóazonosító jel képzési szabályainak.

Ilyen például a 8349283300. A névhez legalább egy betűt be kell írni, mondjuk X-et. Az e-mail címhez mondjuk [email protected]. Ezek után pedig megadhatjuk az ingatlan szükséges adatait (irányítószám, utca, házszám, ...) és a kalkulátor kiszámítja az lakóingatlan becsült értékét. Ezt követően az Adózóna is kipróbálta, hogy "nyom nélkül" kiszállhatunk a kalkulátorból, ha nem kérünk értesítést email-ben és nem mentjük el az adatlapot. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.