BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vodafone: megértjük, de az ország versenyképessége sínyli meg

A Vodafone ugyan megérti a költségvetés forrásigényét a hiánycélok betartására, ám a távközlési vállalat szerint a szektorra rótt különadó veszélyezteti az ország versenyképességét.

„A Vodafone Magyarország megérti a kormányzat azon szándékát, hogy a költségvetés számára további forrásokat teremtsen elő, annak érdekében, hogy az Európai Unió és a nemzetközi pénzügyi intézmények által elvárt hiánycélt teljesíteni tudja. Ám a távközlési különadó veszélyezteti az ország versenyképessége szempontjából nagyon fontos harmadik és negyedik generációs mobilhálózatok fejlesztését.” - mutatott rá Marchhart Pál, a Vodafone Magyarország szabályozási ügyekért felelős vezérigazgató-helyettese.

„A különadó ránk jóval nagyobb terheket ró, mint versenytársainkra. Minden eszközzel arra törekszünk, hogy ügyfeleink és dolgozóink ebből a lehető legkevesebbet érezzék meg. Tárgyalásokat kezdeményezünk a kormányzattal az extra adó miatt veszélybe került, a fogyasztók érdekeit és a magyar gazdaság versenyképességét is szolgáló további fejlesztések sorsát illetően.” – tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.

Mint ismert, a kormány tegnap este második akcióterve keretében újabb különadókat szavaztatott meg a parlamenttel. Így a távközlési szektor 61 milliárd forintos válságadót fizet be még idén a költségvetésbe. Az adó az adózás előtti eredményből, költségként számolható el. Az utolsó pillanatban változtattak az adó mértékén, és a 100 milliónál kissebb árbevételű cégeknek nem kell adót fizetniük.

Az energiaszektortól 70 milliárd forintot, a kereskedelmi láncoktól 30 milliárd forintot szed be válságadóként a kormány. Az adók nagy részét minden szektorban pár nagyvállalat fizeti.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.