BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Költségvetési Tanács 80 módosítót elvetne

Az Országgyűlés plenáris ülése elé kerülő 117 módosító indítványból és a 119 kapcsolódó módosító javaslatból a Költségvetési Tanács (KT) nyolcvanat nem javasol elfogadásra.

Ezek közül tíz döntően valamely külső tétel előirányzatát kívánja megváltoztatni oly módon, hogy az indoklásban valamilyen szaktörvényben meghatározott mérték megváltoztatására hivatkozik, de a javaslatot a szaktörvény módosításával nem támasztja alá.

Húsz módosító megfelelő indok nélkül valamely külső bevétel előirányzatát növelné meg, és a Költségvetési Tanács 2011. évre vonatkozó becslése az érintett külső tételek esetében alacsonyabb, mint a kormányzati tervszám így módosított értéke. Huszonkilenc indítvány a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékot kívánja csökkenteni, míg 14 formailag sem egyensúlyos, így a költségvetési egyenleg romlását eredményezné – olvasható az elemzésben, amely megemlíti azt is, hogy hét  javaslat bár formailag egyensúlyban van, tartalmi szempontból azonban nem tesz eleget a kötelező ellentételezés szabályának.

A testület közvetlenül nem foglalt állást a 16 valamely külső bevétel előirányzatát növelni kívánó módosító javaslat elfogadásával kapcsolatban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.