BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kormány már a nyugdíjasokkal is eü-járulékot fizettetne

Valahogyan meg kell oldani, hogy a nyugdíjasok egészségügyi járulékot fizessenek - mondta a Semmelweis Terv végrehajtásának koordinálásáért felelős volt miniszteri biztos szerdán Budapesten.

Bodrogi József a Napi Gazdaság Az egészség ára című konferenciáján úgy vélte, például a nyugdíjak bruttósításával fedezni lehetne a nyugdíjasok egészségügyi ellátását. Kitért továbbá arra, hogy a kiemelt kockázattal járó sporttevékenységek során elszenvedett egészségkárosodást nem a közfinanszírozott egészségügyből kellene finanszírozni. Ennek fedezetére be kell emelni a rendszerbe a sportbiztosítást.

Ezek mellett vagy az egészségügyi járulék mértékét kell emelni, vagy ahhoz tartozó szolgáltatási csomag tartalmát kell szűkíteni - mondta Bodrogi József, de hozzátette: ez jelenleg még nincs napirenden.

A kormányszóvivő iroda röviddel a hír megjelenése után cáfolta, hogy a nyugdíjasok járulékfizetésére vonatkozó terveik lennének.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.