BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Aggasztó helyzet: Párbeszédet szeretnének a kormánnyal a multik

Párbeszédet, partnerséget szeretnének a multik a kormánnyal, hiszen fontos a befektetési környezet minősége, s Magyarország nem rossz befektetési lokáció mind a mai napig. Ezt hangsúlyozta a Világgazdaság konferenciáján előadásában Havas István, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) elnöke, az Ernst&Young vezérigazgatója.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány stratégiai partnere az AmCham, ez az egyetlen civil szervezet, amelynek ilyen megállapodása van a kabinettel. Szerinte ugyanakkor jelenleg a befektetők elbizonytalanodtak Magyarországgal kapcsolatban, az újrabefektetési szándékuk kérdéses, sőt, egyes szektorokban tőkekivonás történik. Ez azért ad okot aggodalomra, mert az ország gazdasági helyzetét tekintve a külföldi tőke (FDI) növelése célszerű lenne mind mennyiségi, mind hatékonysági oldalról.

A jelenlegi globális válságból való kiút irányát jelzi, hogy a kutatás-fejlesztési munkahelyek felépülése megindult, s ezek itt is létrejöhetnének. Havas István szerint további lehetőség még, hogy Magyarországon sokkal jobban kellene érvényesíteni a külföldi tőke multiplikátor hatását is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.