BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Andor: borúsak, aggasztóak és zordak a gazdasági előrejelzések

A jelenleg érvényes gazdasági előrejelzések nagyon borúsak, aggasztóak és zordak nemcsak a mostani időszakra, de a legtöbb uniós ország esetében a következő évre is - mondta a foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős európai biztos a Progresszív Gazdaságpolitikai Alapítvány keddi budapesti konferenciáján.

Andor László úgy fogalmazott: a gazdasági visszaesés mélysége ugyan nem, de időtartama és a munkanélküliség emelkedése összevethetővé teszi a jelenlegi európai válságot az Egyesült Államok harmincas évekbeli gazdasági válságával.

Kifejtette: mindkét időszakban a válság egy félkész, tökéletlen föderális rendszert talált meg, és a kiút is hasonló lehet, amennyiben a megoldás alapja a szorosabb gazdaságpolitikai koordináció, amelynek középpontjában a foglalkoztatás áll.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.