BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Büdzsé 2011: több százmilliárd hiányzik?

Az IMF-fel folytatott tárgyalásokon a hiánycélról is dönteni kell – Billeg a korábbi 2,8 százalék

A 2011-es költségvetési folyamatok is igen kemény diónak bizonyulnak a kormány és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) között jelenleg is folyó egyeztetéseken – tudta meg lapunk több forrásból.

Mind az ezekben a hetekben jogszabályi formát öltő, mind az új kormány által a következő évekre kilátásba helyezett módosítások ugyanis igen érzékenyen érintik a büdzsét, elsősorban nem is az idén, hanem 2011-ben és 2012-ben.

A társaságiadó-csökkentés kétségessé teszi az élőmunkateher szintén kívánatos mérséklését; a több szinten kifogásolt bankadó kivetése nélkül mind az idén, mind jövőre esélytelenné válik a kitűzött költségvetési hiánycél elérése; a devizahitelek állami „felkarolása” csökkenti ugyan a magyar gazdaság sebezhetőségét, ám jelentősen növelheti az államadósságot – íme csak néhány azon dilemmák közül, melyekre a magyar kormány és a Nemzetközi Valutaalap elvileg pénteken lezáruló tárgyalásain választ kell találni.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.