BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csaba László: augusztusban meg kell lennie a konvergencia programnak

A kormánypártoknál sok területen már most folynia kellene a műhelymunkának, különösen igaz ez az évtizedes feladatokra – véli Csaba László közgazdász. Az InfoRádió Aréna című műsorában hangsúlyozta, hogy a kormánynak még az önkormányzati választások előtt be kell mutatnia a konvergencia programját.

Jelenleg Magyarországnak nincsenek finanszírozási problémái, ettől függetlenül sok területen folynia kéne a műhelymunkának - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Csaba László, aki valószínűsíti, hogy a háttérben az irányokról és a mértékekről vitatkozik a kormány.

Ugyanezt fejtegeti blogjában Oszkó Péter, volt pénzügyminiszter is, aki így ír: "Nekem mindegy, szóban milyen gazdasági csodaszereket, milyen szerkezeti reformokat ígér {Orbán Viktor}, ha azokból semmi nem látszik, miközben már rég a részleteit kellene kidolgozni és bemutatni. Nincs értelmes indok arra sem, hogy ha a kormány meg akar egyezni a valutaalappal és az unióval, akkor azt miért nem most teszi, miért csak októberben, s miért teszi ki az országot, a lakosságot és a vállalkozókat addig óriási pénzügyi bizonytalanságnak és finanszírozási terheknek."

Mint ahogy azt már köztudott, a Nemzetközi Valutaalap többek között azt kifogásolta, hogy a kormány programjában nem szerepelnek konkrét számok.

A közgazdász kiemelte: még az önkormányzati választások előtt, augusztusban a kormánynak le kell tennie az asztalra a konvergencia programot, amely már számokat is kell, hogy tartalmazzon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.