BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csere: az MNB Király Júliát küldi tárgyalni a Bankszövetséggel

A Magyar Nemzeti Bank informálisan értesült arról, milyen személyi összetételű tárgyalódelegációt kíván megnevezni a Bankszövetséggel folytatandó konzultációhoz Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter – közölte az MNB.

„A jegybankhoz hivatalos írásos megkeresés nem érkezett az ügyben, így az MNB nem is nevezte meg delegáltját. Hivatalos megkeresés esetén a Magyar Nemzeti Bankot Király Júlia alelnök fogja képviselni a megbeszéléseken” – áll a jegybanki közleményben.

Korábban a Nemzetgazdasági Minisztérium azt írta, hogy az MNB-től Nagy Márton igazgató fog tárgyalni a Bankszövetséggel. Az NGM háromfős delegációt küld, melynek elnöke Pleschinger Gyula államtitkát lesz. A harmadik tag Balogh László, a PSZÁF alelnöke lesz.

A bankrendszer öt év alatt több száz milliárd forintos áldozatvállalásra hajlandó a végtörlesztés miatt, ha a kormánynak átadott javaslatról egy csomagban sikerül megállapodni - mondta Gyuris Dániel , a Bankszövetség alelnöke a keddi Bankszektor 2011. konferencián újságíróknak.

A csomag három elemet tartalmaz: a 90 napon túli törlesztési hátralékban lévő adósok kezelése, a fizetőképes adósok kezelése és a bankadó. A Bakszövetség alelnöke a megállapodás részének tekinti azt is, hogy a végtörlesztésre vonatkozó szabályok a következő két évben stabilak maradjanak, azaz ne változzanak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.