BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ellentmondások Matolcsy nyilatkozatában

Matolcsy György szerint a konvergenciaprogram nem tartalmazza azt, hogy a bérek nem emelkednek a közszférának. Azonban a program angol és magyar nyelvű verziója is leszögezi: befagyasztják a béreket.

Matolcsy György Nemzetgazdasági Miniszter lehet, hogy nem ismeri Magyarország konvergenciaprogramját. A miniszter a szerdai sajtótájékoztatón azt mondta, a konvergenciaprogramban nem szerepel az, hogy „nem emelkednek a bérek ” a közszférában. Ehelyett a miniszter szerint évi 5 százalékkal csökkenhet a létszám, „de ez a közszféra természetes fogyását takarja”.

A program magyar nyelvű verziójában, a 2012-es folyamatok elemzésénél az szerepel, hogy „a közszférában nem emelkednek az illetmények”. Erről korábbi cikkünkben beszámoltunk, amelyben további "érdekességekre" is felhívtuk a figyelmet.

Ezt főzte ki a kormány a nyugdíjasoknak - megjött a fekete leves!

Az adóváltozások nem jelentik a közszféra bérének emelését, a nominális bér szinten tartása pedig reálértéken bércsökkenést jelent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.