BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Európai Bizottság: Az IMF továbbra is erős intézmény marad

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezetőjének letartóztatása nem lesz hatással az európai uniós ügyekre, s azon országokra, amelyek külső pénzügyi segítségre számítanak – jelentette be Brüsszelben az Európai Bizottság szóvivője.


A szóvivő – ahogy fogalmazott – szeretné megnyugtatni a közvéleményt, a sajtót és a befektetőket is, hogy nem kérdés az, hogy azon döntéseket, amelyeket már meghoztak, egyáltalán nem befolyásolja Dominique Strauss-Kahn  őrizetbe vétele. Amadeu Altafaj egyértelműen Görögország, Írország és Portugália mentőcsomagjára utalt. Hozzátette, az IMF továbbra is olyan erős intézmény lesz, amilyen mindig volt, a működés a továbbiakban is garantált.

Strauss-Kahnt a hétvégén nemi erőszak kísérletének gyanújával letartóztatták New Yorkban, majd vád alá helyezték. Az IMF vezetőjének ügye tovább növeli a bizonytalanságot a Görögországnak és a súlyos adósságválsággal küszködő többi euróövezeti tagországnak nyújtandó segítség körül.

Brüsszelben hétfőn és kedden euróövezeti, illetve teljes európai uniós pénzügyminiszteri értekezletet tartanak, amelyen egyebek között uniós országoknak az IMF-fel közösen nyújtott hitelekről is szó esik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.