BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

FT blog: Az IMF-nek sem fog tetszeni a tranzakciós illeték

A Financial Times blogja szerint valószínűleg az EU és az IMF tisztségviselőiben is hasonló érzelmeket kelt majd a tranzakciós adó MNB-re való kiterjesztése, mint Simor András jegybankelnökben.

A Financial Times felzárkózó térségi blogrovatában (beyondbrics) Kester Eddy budapesti tudósító azt írta, hogy "értelmetlennek és törvénysértőnek" minősítette Simor András MNB-elnök a pénzügyi tranzakciós illeték kiterjesztését a jegybanki műveletekre, és a döntés valószínűleg hasonló érzelmeket kelt majd a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az EU illetékeseinek körében is.

Az írás szerint Orbán Viktor miniszterelnök Simor András tiltakozása ellenére ragaszkodik ahhoz, hogy az MNB sem mentesülhet az illeték hatálya alól.

Róna Péter közgazdász, az Oxfordi Egyetem tanára azonban a Financial Timesnak kijelentette, hogy az MNB felügyelőbizottsági tagjaként a testület rendkívüli ülésének összehívását kéri, megvizsgálandó a kiterjesztési javaslat hatását az MNB törvényes működésére és működési költségvetésére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.