BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Görögország nem fogad el újabb megszorításokat

Görögországnak valószínűleg szüksége lesz egy újabb, harmadik hitelcsomagra, de nem fogad majd el újabb megszorító intézkedéseket - jelentette ki a görög pénzügyminiszter.

Jannisz Szturmarasz úgy fogalmazott, "ha szükséges lesz újabb támogatás Görögország részére, ennek a nagyságrendje mintegy tízmilliárd euró lesz, vagyis sokkal kisebb, mint az előző programokban szereplő összegek".

A Proto Thema című görög lapnak azonban kijelentette, Görögország "nem lesz hajlandó elfogadni további kényszerű költségvetési csökkentést a partnereitől". Közben Angela Merkel német kancellár óva intett attól, hogy tovább csökkentsék Görögország  adósságát. Ez ugyanis szerinte a bizonytalanság dominóhatását idézné elő, annak a következményével, hogy a magánbefektetők hajlandósága az euróövezetbe invesztálásra ismét nullára csökkenne.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.