BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány: amikor már nem lesz menekvés

Lehet még egy darabig imitálni a kormányzást erőszakos személycserékkel, emléktörvényekkel és a nemzet hülyítését szolgáló országgyűlési nyilatkozatokkal. De előbb-utóbb már nem lesz kit leváltani, és a kutyát sem fog érdekelni még egy szimbolikus politikai gesztus - írja blogbejegyzésében Gyurcány Ferenc.

Lassan költségvetést kell készíteni. Lehet húzni-halasztani, hogy ne derüljön ki a valóság az önkormányzati választásokig, de így is, úgy is eljön október vége, amikor már nem lesz menekvés. A kormánynak legkésőbb akkor színt kell vallania -írja a volt miniszterelnök.
 
Magyarországnak józan, feszes költségvetésre és reformok sorozatára van szüksége. Nem az IMF és nem Barroso miatt. Hanem azért, mert nincs más mód, hogy erősebbek legyünk. A lényeget illetően nincs más lehetőség, mint visszatérni a 2006-ben elkezdett, és éppen a Fidesz által megtorpedózott reformpolitikához. Belátom, bajban van a kormány, hiszen évek óta azt mondja, hogy van könnyebb út. Gyanítom, mostanában kezdenek rádöbbenni, hogy le fognak lepleződni. Lehet itthon izmozni a kétharmaddal, de a muszklimutogatás semmit nem ér az országhatáron kívül..
 
Igen, ezek időnként fájdalmasak. Csak egy dolog lenne ennél is fájdalmasabb: ha az ország erőfeszítés helyett továbbra is ködös illúziókban ringatná magát a Fidesz vezetésével. Ez utóbbi kerülne igazán sokba.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.