BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Idén "néhány tízmilliárdos" megtakarítást tervez Matolcsy

Matolcsy György beszámolt a kormányülésen tárgyaltaktól: eszerint február végéig elfogadhatják a kiadáscsökkentéseket. A piac jól reagált a bejelentésekre: a forint jelentősen erősödött. Matolcsy szerint 70 ezer pénztártag marad majd a január végi határidőig.

Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatón elmondta, hogy sokkal kevesebben maradnak a magánnyugdíjpénztárakban, mint amire a kormány előzetesen számított. Mostanáig 58 ezren tettek nyilatkozatot a magánpénztári tagságuk fenntartásért – tette hozzá a miniszter, aki szerint nagyjából 70 ezren maradnak majd pénztártagok.

Az első tárgyalásokat a kiadáscsökkentési programról február 16-án tartják és a reformcsomagot már február 28-án elfogadnák.

Elmondta: 2013-ig legalább 600 milliárd forinttal kell javítani a költségvetési egyenleget. Az idei évre eső megtakarítás mindössze néhány tízmilliárd forint lesz. Jövőre és 2013-ban is 300-300 milliárd forintnyi megtakarítást tervez a kormány.

A forint erősödéssel fogadta Matolcsy szavait, 271,84-ig erősödött 273 körüli szintről.

A miniszter bejelentése szerint az Európai Unió jóváhagyta az Audi újabb magyarországi beruházását, így 2013-ban indulhat a gyártás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.