BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Iskolák és kórházak is zárva maradnak a görög sztrájkok miatt

Görögország ma akarja elkezdeni ötéves államkötvények kibocsátását  - írja a Bloomberg News. Beavatott körök szerint Görögország kétmilliárd eurót akar ily módon begyűjteni, ám az összeget növelheti, ha nagy lenne az érdeklődés. A német Handelsblatt megjegyezte, kedden este tőzsdei záráskor a tizéves görög államkötvények hozama Londonban 6,16 százalék volt, a 2012-ben feljegyzett 44,21 százalékkal szemben. Még hétfőn is 6,12 százalékot tett ki, ami a legalacsonyabb érték volt 2010 márciusa óta.

Görögországban eközben ma nagyobb sztrájkok kezdődtek, tiltakozásul a kormány szigorú takarékossági politikája ellen. Athénban a vonatok, valamint számos busz nem jár. A közalkalmazottak is beszüntették a munkát. Számos állami iskola zárva tart. Az állami kórházakban az orvosok csak a szükségesetekben látják el a betegeket. A gyógyszertárakban is sztrájkolnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.