BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Járulékcsökkentést ígér Varga a munkaerőhiány ellen

Az NGM vizsgálja, hogy mikor és milyen arányban lehetne csökkenteni a járulékokat - nyilatkozta Varga Mihály.

A járulékok fokozatos csökkentése jelenthetne megoldást a foglalkoztatási nehézségek bizonyos részére, az NGM ezért vizsgálja, mikor és milyen arányban mérsékelhetnék ezt a közterhet – mondta a Magyar Időknek Varga Mihály.

A miniszter azt is elmondta: a munkaerőpiaci kihívásokról, különösen a munkaerőhiány enyhítéséről hamarosan a gazdasági érdekképviseletekkel és az adószakma szereplőivel is egyeztetnek.

A kormány gazdasági kabinetje holnap ül össze először. A nemzetgazdasági miniszter azt ígérte: foglalkozni fognak a Brexit következményeivel is, vagyis azzal, milyen teendőket hárít a magyar kormányra, ha a britek elhagyják az Európai Uniót. Azt szeretnék, hogy Magyarországra vonzzzanak olyan vállalkozásokat, amelyek a brintek kilépése miatt fontolgatják az áttelepülést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.