BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentős magyarországi befektetők figyelmeztetése

Nyilatkozat. Burkoltan, de komolyan figyelmeztette Magyarországot a „nem transzparens” viselkedés, azaz a korrupció negatív utóhatásaira kilenc állam budapesti nagykövetsége, amelyek befektetői képviselik a nálunk megtelepedett külföldi működő tőke jelentős részét.

Az Amerikai Egyesült Államok, Belgium, Franciaország, Hollandia, Japán, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia és Svájc nagykövetsége által jegyzett dokumentum kiemeli a közszolgáltatások, a műsorszolgáltatás és az országos közlekedési infrastruktúra egyes területeit.

Az időzítés valószínűleg nem véletlen, részint a parlament előtt van a korrupcióellenes törvény, a Transparency Interna-tional minap jelentette meg nemzetközi felmérése, amely szerint hazánk a világ 46. legkorruptabb országa.

Végül, tegnap éjfélkor szűnt meg az országos frekvenciákon az amerikai tulajdonú Sláger Rádió sugárzása, illetve a Danubius Rádióé is, amelynek egyik tulajdonosa közvetetten a német állam.

A mostanában napvilágot látott bizakodó előrejelzéseknek megfelelően remélhetőleg Magyarország hamarosan ismét a gazdasági növekedés pályájára áll – olvasható a közleményben, amely szerint a jósolt gazdasági bővülés szempontjából sok múlhat azokon a döntéseken, amelyeket a külföldi befektetők hoznak. Ezért aggodalommal figyelik az érintettek az átlátható állami viselkedést, amely hatással van a befektetői környezetre is. Az erről szóló jelentések visszatarthatják a befektetéseket, amelyekért Magyarország is verseng – mutatnak rá a nagykövetségek. NVZs

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.