BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kormányzati igen a BKV finanszírozására

Elfogadta a kormány a BKV hosszú távú finanszírozásáról szóló szerződést – jelentette be tegnap a kormányülést követően Szollár Domokos kormányszóvivő.

A kabinet úgy ad 17,5 milliárd forint közvetlen és 5 milliárdos hiteltámogatást, hogy cserébe elvárja az átlátható, hatékony, olcsó és a lehető legjobb minőségű szolgáltatás biztosítását.
Szollár Domokos elmondása szerint a szerződés létrejöttében jelentős szerepe volt Horváth Csabának, a fővárossal összefüggő kormányzati tevékenység öszszehangolásában közreműködő kormánybiztosnak, aki azonban ma lemond posztjáról. Horváth Csaba még április 1-jén jelezte, hogy a BKV-szerződés kormányzati jóváhagyása után vissza kívánja adni a kormánybiztosi megbízását.
A szóvivő beszámolt arról is, hogy az Alkotmánybíróság parkolással kapcsolatos döntése miatt a kormány benyújtotta az Országgyűlésnek az ezzel kapcsolatos törvényjavaslatot, így az új parlament a lehető legrövidebb időn belül dönthet arról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.