BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lassabban az amerikai államkötvények vásárlásával - kéri egy Fed-vezető

A Federal Reserve System egyik vezető tisztségviselője azt kérte, hogy lassabb ütemben vásároljanak fel amerikai államkötvényeket.

Esther George, a Fed Kansas City-beli részlegének elnöke arra szólította fel a Fed-et, hogy csökkentse a havi 85 milliárd dollárra tehető kötvényvásárlásait, mert a gazdasági növekedés gyorsulóban van, az alacsony kamatlábak pedig arra ösztökélik a befektetőket, hogy az eddiginél nagyobb kockázatokat vállaljanak.

"A gazdasági helyzet javulásának fényében azt támogatom, hogy lassítsuk a kötvényvásárlások ütemét, amely a megfelelő legközelebbi lépés a monetáris politikában" - mondta. Kifejtette, hogy szerinte az amerikai gazdaság idén mintegy 2 százalékkal nő, az infláció alacsony marad, és tovább fog csökkenni a munkanélküliség is. Esther George az egyik legkeményebb kritikusa az amerikai államkötvény-vásárlásoknak. Legutóbb Ben Bernanke, a Fed főnöke is jelezte, csökkentik a vásárlásokat, ha az amerikai gazdaság ismét erőre kap.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.