BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Citi: Az Orbán-csomag homályos és hitelessége kétes

A kötvényhozamok emelkedtek, és nem is várható ellentétes mozgás - véli a Citigroup. A befektetők előzetesen túlbecsülték a kormány költségvetési hiánycsökkentő lépéseit - húzta alá Piotr Kalisz.

A magyar kötvényhozamok emelkedtek, miután a befektetők túlbecsülhették a magyar költségvetési hiánycsökkentési ígéretet a Citigroup közgazdászai szerint. Ez egy homályos ígéret kétes hitelességgel – teszik hozzá az elemzők.

Miután feloszlatta a független Költségvetési Tanácsot, csökkentette az erejét az Alkotmánybíróságnak és megtagadta az együttműködést a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) megkérdőjeleződtek az ígéretek Piotr Kalisz, a Citigroup közgazdásza szerint.

Magyarország még mindig sebezhető, és nem gondoljuk, hogy hamarosan megváltozik – tette hozzá. A felfelé irányuló mozgás a kötvényhozamok és az államcsőd ellen köthető biztosítási felárból úgy tűnik sokkal valószínűbb, mint a csökkenés – húzta alá a közgazdász.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.