BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Martonyi szerint új szörnyeteg jelent meg

Magyarország túl van az akut pénzügyi válságon, az államcsőd veszélyén - közölte Martonyi János a Magyar Európai Üzleti Tanács (HEBC) idei éves országjelentésének ismertetésekor csütörtökön. A külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy az államcsőd veszélyét "kissé eltúloztuk".

A világgazdaságban lassú növekedés várható és 2010-2011 után fenntartható emelkedés következhet, Magyarország esetében azonban elhúzódó recesszióra lehet számítani, nulla vagy inkább negatív növekedésre - írja a nettó 1700 milliárd forint árbevételű, 17 500 embert foglalkoztató multikat tömörítő HEBC idei, tizenkettedik éves jelentése.

Szerintük a válság után előreláthatólag lassabban fog fejlődni a magyar gazdaság, mint a környező országokban. A növekedés lassulása pedig népszerűtlen intézkedéseket von maga után, bár ez nem magyar sajátosság - írják.

Martonyi János a Hírszerző tudósítása szerint arról beszélt, hogy a világ lassan kilábal a válságból, de "új szörnyeteg" jelent meg, a költekezések miatti államcsőd-veszély. Magyarország esetében ezt "kissé eltúloztuk" - mondta a külügyminiszter. Ezt azzal toldotta meg, hogy - mint fogalmazott - megismétli egy külföldi lapnak elmondottakat: Magyarország túl van az akut pénzügyi válságon.

A külügyminiszter a HEBC-jelentés kapcsán leszögezte, hogy a legfontosabb a kis- és közepes vállalkozások erősítése, mert ez a szektor el van maradva az európai átlagtól. A másik kiemelt terület a korrupció elleni küzdelem.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.