BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Matolcsy: Éljünk az előnnyel, hogy nem vagyunk euróövezeti tagok!

"Éljünk azzal az előnnyel, hogy nem vagyunk euróövezeti tagok!" - írta Matolcsy György heti jegyzetében, amelyben amellett érvelt, hogy miért jó Magyarországnak az eurózónán kívül.

"Saját receptünk szerint állítjuk be a fenntartható államháztartást, okos eszközökkel csökkentjük az államadósságot, jó adóreformot hajtunk végre, élünk az önálló monetáris politika eszközeivel, rugalmas munkaerőpiacot építünk, teljes keleti nyitást hajtunk végre, összekötjük egymással a térségi és nem eurós gazdaságokat" - írta a Heti Válaszban megjelenő jegyzetében Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, amit az [origo] idéz.

A miniszter a felsorolt elemekkel érvelt amellett, hogy miért jó Magyarország számára, hogy nem tagja az eurózónának. Szerinte az a legfontosabb, hogy kiaknázza az ország a szabad gazdaságpolitika alakításának lehetőségét. "Éljünk azzal az előnnyel, hogy nem vagyunk euróövezeti tagok!" - írta. A cél ezzel az lenne, hogy a német, osztrák, skandináv és északolasz befektetők ne távoli országokba, hanem Magyarországra hozzák a befektetéseiket.

Matolcsy szerint Magyarország esélye az, hogy "olyan fegyelmezettek leszünk az állami pénzügyek területén, mint az északiak, és olyan vonzóak a reálgazdaság terén, mint az ázsiaiak". Írása végén azt írta Matolcsy, hogy "megyünk előre".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.