BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mégsem adóztathatja a gazdagokat Hollande

Franciaország Alkotmánytanácsa leállította a csúcskeresők részére szánt, és vitát kiváltó 75 százalékos szja bevezetését – jelentette az ORF osztrák tévé.

A tanács ma hozta meg a döntését, amely csapást jelent Francois Hollande szocialista elnök hét hónapja hivatalban lévő kormányára. A 75 százalékos adókulcs ugyanis – amelyet az egymillió eurónál nagyobb jövedelmekre vetettek volna ki – Hollande választási kampányának a kulcsa volt.

Az új szabályozás ellen, amelynek 2013-ban kellene hatályba lépnie, a várakozásoknak megfelelően mindenekelőtt a jómódú franciák körében keletkezett ellenállás.

A francia Alkotmánytanácsnak tizenkét tagja van. Jelenleg a grémiumnak kilenc újonnan behívott bíró, politikus, és hivatalnok, valamint három volt elnök a tagja. Az államfő tagja az alkotmányos tanácsnak, mégpedig tisztségének lejárta után élete végéig.

Világgazdaság Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.