BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Merkel: Opel-ügyben még nem mondtuk ki a végső szót

Gazdasági miniszterének, az Opel állami támogatását hivatalos nyilatkozatban elutasító Rainer Brüderlének ellentmondva Angela Merkel kancellár szerda este azt hangsúlyozta, hogy az ügyben még nem mondták ki az utolsó szót.

A konzervatív kancellár megerősítette: csütörtökre hivatalába kérette a németországi Opel-üzemeket működtető négy tartomány miniszterelnökeit annak megvitatására, hogy milyen módon lehet megsegíteni az Opelt. Előzőleg a liberális gazdasági miniszter kijelentette, hogy a kormány elutasítja az anyavállalat, a General Motors által előterjesztett, 1,1 milliárd eurós állami támogatási kérelmet.

Merkel elismerte, hogy a koalíciós partner FDP más véleményen van. "Azt hiszem, egyértelmű, hogy a koalíción belül eltérnek a vélemények ebben a kérdésben" - fogalmazott a kancellár, aki egyben a konzervatív CDU elnöke is.

A német kancellár hozzátette még, hogy "mindez nemcsak tegnap óta van így". A Brüderle által bejelentett döntés ezt erősíti meg - jelentette ki Merkel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.