BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mi történt az elmúlt 8 évben? Albizottsági vizsgálat

Az M6 autópálya beruházását, valamint a megváltozott munkaképességűek támogatását javasolta megvizsgálni Ékes József (Fidesz) a parlament számvevőszéki és költségvetési bizottsága által az elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseinek vizsgálatára létrehozott albizottságának elnöke hétfőn, az albizottság alakuló ülésén.

Az elnök Lenhardt Balázst (Jobbik) javasolta alelnöknek, ezt az albizottság elfogadta. Az LMP még nem jelölt tagot az albizottságba. Az elnök a maga vizsgálati javaslatainak megtétele után arra kérte a tagokat, hogy szerdáig írásban nyújtsák be a javaslataikat, amelyeket a szerdai ülésen rangsorolnak, illetve meghatározzák azt is, hogy mely minisztériumoktól kérnek információkat az egyes ügyekben, és kiket hívnak meg azok tárgyalására.

A főbizottság képviseletében jelen volt az ülésen Herman István Ervin, aki további vizsgálatokat javasolt. Így például azt, hogy a szakképzési alapot miként csapolják meg különféle kft-k, a Mátrából miért nem vasúton szállítják a követ, illetve miért kell két völgyhíd az Eger-Füzesabony gyorsforgalmi úthoz.

Boldvai László (MSZP) azt javasolta, hogy ne minden témát ez az albizottság tárgyaljon, hanem a különböző bizottságok keretében létrehozandó hasonló albizottságokhoz továbbítsák azokat az ügyeket, amelyekhez ott áll rendelkezésre szakértelem. Ezzel az elnök is egyetértett.

Az alakuló ülésen jelen volt Warvasovszky Tihamér az Állami Számvevőszék (ÁSZ) alelnöke, aki biztosította az albizottságot arról, hogy az ÁSZ a vizsgálati anyagait - igény szerint - az albizottság rendelkezésére bocsátja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.