BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mindent beadott a Diagon

Minden alkalommal eleget tett az adatszolgáltatási kötelezettségének a Diagon Kft. az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) által a cég szalmonellatesztjeivel kapcsolatban indított piacfelügyeleti eljárásban, így végeredményben nem áll fenn dokumentációs hiányosság a cég esetében – mondta el tegnap a Fővárosi Törvényszéken tartott tárgyaláson tanúként beidézett Paphalmi Rita, a hivatal vezetője.

Az EEKH elnökét abban a helyreigazítási ügyben hallgatták meg, amelyet a cég a Magyar Nemzet decemberi cikke miatt indított. Paphalmi szerint a vállalattal szemben indított eljárás során nyolc alkalommal kértek hiánypótlást. Ezzel szemben a Diagon jogi képviselője a tárgyaláson kijelentette, valójában 12 alkalomról volt szó, és mindannyiszor újabb és újabb adatszolgáltatásra szólították fel a céget, nem pedig hiánypótlásra.
Mint azt lapunk is megírta, az EEKH azután, hogy korábban a cég H1N1-gyorstesztjét kivonatta a forgalomból, majd ezt a határozatát bíróság megsemmisítette, a Diagon szalmonellatesztjei miatt indított hasonló eljárást.

Az azóta megszüntetett ügy kapcsán a cég tulajdonosa és ügyvezetője a Világgazdaságnak korábban elmondta: a hivataltól egymás után érkeztek a különböző dokumentumokat bekérő, sokszor csak egynapos határidőt megjelölő levelek.

Az EEKH egy korábbi ügyben még 2010-ben határozatban döntött úgy, kivonatja a forgalomból a Diagon által gyártott H1N1-gyorstesztet, ám – hatáskörének túllépése miatt – a bíróság megsemmisítette a határozatot. Paphalmi ezzel a vizsgálattal kapcsolatban elmondta: a Magyar Nemzet újságírójának beadványára hivatalból indítottak eljárást. A hivatal Kúriához benyújtott felülvizsgálati kérelmét azonban tegnap elutasította a legfelsőbb jogorvoslati szerv.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.