BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Napokon belül felállhat az önkormányzatokat segítő önerőalap

Napokon belül megjelenik az Államháztartási Önerő Alap működésének megkezdését lehetővé tevő rendelet – közölte Földi Enikő, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiemelt fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) plenáris ülésén, ahol a 2007-2013-as időszak EU-forrásainak felhasználásáról, valamint a következő hétéves uniós költségvetési időszak tervezéséről számolt be.

Az 50 milliárd forintos forrással rendelkező alap az állami szektor szereplőinek, főként a súlyos anyagi gondban lévő önkormányzatoknak nyújtana segítséget abban, hogy elő tudják teremteni a szükséges önrészt a már elindított uniós fejlesztési projektek esetében.

Az országos érdekegyeztetés fórumán a munkavállalói és a munkáltatói oldal képviselői egybehangzóan azt sürgették, hogy a kormányzat minél több uniós forrást rendeljen a gazdaságélénkítés, a munkahelyteremtés céljára. Ezzel kapcsolatban Földi Enikő elmondta: a 2014-2020-as periódusban a kormányzat minél több forrást kíván kimondottan a gazdaságfejlesztést célzó programokra elkülöníteni. Erről már folyik az egyeztetés az Európai Bizottsággal, amelynek álláspontjához képest hazánk másfélszer, kétszer annyi pénzt áldozna erre a célkitűzésre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.