BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Putyin protekcionista intézkedésekkel védheti az orosz cégeket

Vlagyimir Putyin orosz elnök a VTB Capital Moszkvában tartott befektetési fórumán közölte, a kormánya protekcionista intézkedéseket készül hozni annak érdekében, hogy versenyelőnyhöz juttassa a hazai feldolgozóipari vállalatokat.

Az intézkedés várhatólag megütközést kelt majd a WTO tagjai körében - írja a RIA Novosztyi. Az orosz hírügynökség szerint Putyin hozzátette, hogy az intézkedések összhangban lesznek a WTO szabályaival.

Az orosz vezető ugyanakkor azzal vádolta meg a WTO régi tagjait, hogy kihasználják a szervezetet, amelynek pedig feladata a kereskedelmi akadályok elbontása a vállalatok és a kereskedelem érdekében.

Putyin azzal érvelt, hogy az orosz protekcionista tervek összhangban vannak más országok politikájával, és az Európai Unió energiapolitikáját szemelte ki a protekcionizmus példájaként.

Oroszország már többször felhívta a figyelmet arra, az EU-nak a ragaszkodása a gáztermelő vállalatok szállítási hálózataiktól való leválasztásához konkrétan azt célozza, hogy ártanak a Gazprom kereskedelmi érdekeinek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.