BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Segítség az osztrák munkavállalásban

Az Ausztria-Magyarország "Határon Átnyúló Együttműködés" program "IGR - Jövő a határtérségben" projekt szervezői ismét tájékoztató előadásokat tartanak Ausztriában dolgozó magyar munkavállalók számára.

Ezúttal családi juttatások (családi pótlék, GYES) témakörben - közölte az MTI-vel csütörtökön Horváth Csaba projektmenedzser.

A rendezvényeken az érintett osztrák és magyar hatóságok, így a Magyar Államkincstár, a Finanzamt és a Burgenlandi Egészségbiztosítási Pénztár (BGKK) képviselői nyújtanak tájékoztatást az érdeklődőknek - tájékoztatott.

A résztvevők információt kapnak az Ausztriában igényelhető családi juttatásokról családi pótlék igénylésének feltételeiről, illetve arról is, hogy osztrák jogosultság esetén, hogyan alakul a magyarországi juttatás - fűzte hozzá.

Az előadás után az egyes hatóságok információs asztalainál személyes tanácsadásra is lehetőség nyílik; mind az előadás, mind pedig a tanácsadás magyar nyelvű tolmácsolással zajlik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.