BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sikeres volt a program, ezért ismét elindítják

Jövőre ismét elindítják a Befektetőbarát településekért programot – tudta meg a Világgazdaság Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági minisztertől. Ő is részt vesz azon a mai fórumon, amelyet a felkészítésen átesett települések képviselői számára rendeznek Budapesten. A beruházások fogadására felkészítő, eredetileg egy évre tervezett, tavaly ilyenkor indított képzési program ugyanis sikerrel zárult. A részt vevő 44 önkormányzat közül 21 település készítette el stratégiáját, 36 település pedig a legfontosabb befektetési információkat tartalmazó közös, angol nyelvű honlapot indított az ITD Hungary portálján belül.

Az idén az ITD hat olyan, pozitív befektetési döntéssel zárult projektet kezelt, mely a Befektetőbarát településekért programban részt vett településeken valósul meg, összesen közel 58 millió euró befektetési értéket és 1309 munkahelyet teremtve az elkövetkező néhány évben – mondta el a lapunknak Kilián Csaba, az ITD Hungary befektetési igazgatója. A program az eddigi tapasztalatok szerint a leghasznosabb befektetésösztönző program Magyarországon, megkezdése óta közel 300 kiajánlást tudtak az ITD befektetésösztönzéssel foglalkozó szakemberei prezentálni befektetők számára. A képzést az ideihez hasonlóan önkormányzatok részére hirdetik meg, a települések december 15-ig jelentkezhetnek az ITD-nél. Az ügynökség és az NFGM célja segíteni az önkormányzati szakembereket abban, hogy versenyképes befektetési helyszínné fejlesszék településüket. A mai zárófórumon egyébként öt település – Békéscsaba, Gyula, Hort, Kunhegyes és Makó – különdíjat kap. vg

A program elemei

- audit (versenyképességi szempontok alapján)

- elméleti és gyakorlati képzés

- tanácsadás (fejlesztési prioritások és konkrét lépések meghatározása, finanszírozási lehetőségek felkutatása)

- stratégia készítése

- angol nyelvű települési honlap az ITD Hungary portálján

- elméleti és gyakorlati képzés

- tanácsadás (fejlesztési prioritások és konkrét lépések meghatározása, finanszírozási lehetőségek felkutatása)

- stratégia készítése

- angol nyelvű települési honlap az ITD Hungary portálján-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.