BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sme: "Orbán a kamikaze"

Orbán, a kamikaze címmel közölt kommentárt a magyar kormány és az Európai Unió, illetve a Nemzetközi Valutaalap (IMF) közötti tárgyalásokról a Sme című szlovák liberális napilap.

Peter Schutz, a kommentár szerzője szerint nem kizárt, hogy Magyarország korábban "ízleli meg" a csődöt, mint Görögország. A cikkíró szerint nem világos, hogy a magyar miniszterelnökben tudatosult-e, mibe hajszolja az országot. "Európa tele van populistákkal, de Orbán és társai úgy viselkednek, mintha elhinnék saját propagandájukat."

Hogy esély lehet a megegyezésre az IMF-el, azt "teljesen kizárni nem lehet. A konzervatív pártok körében a Fidesznek továbbra is befolyásos bázisa van. Az azonban meglepetés lenne, ha Magyarország a 2012-es évet csőd nélkül és továbbra is Orbánnal a miniszterelnöki bársonyszékben élné túl" - zárja kommentárját a Sme.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.