BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új játszma kártyáit keveri Mario Draghi?

A hét végi jegybankár-konferencia fő attrakciója immár biztosan Ben Bernanke pénteki beszéde lesz, a piac jelenleg Mario Draghi távolmaradásának okát találgatja.

A Fed elnöke pénteken mond beszédet az évente megrendezett eseményen, amelyen sem az Európai Központi bank elnöke, sem Kormányzótanácsának tagjai nem vesznek részt.

A piac Mario Draghi keddi bejelentése után – miszerint megszaporodott teendői miatt nem tud Jackson Hole-ba utazni – a piac arra tippel, hogy az EKB elnöke munkatársaival új jegybanki válságkezelő programon dolgozik, amely a „pénznyomda beindításának” ötlete ellen rendszeresen fellépő Bundesbank számára is elfogadható. A programról szeptember 12-én dönt a német alkotmánybíróság, így nem kizárt, hogy az EKB frankfurti központjában egy esetleges elutasító ítéletre is felkészülnek.

Az ázsiai tőzsdék többségén emelkedtek a vezető indexek szerdán, ami arra utal, hogy a piacon még kitart az optimizmus, a befektetetők többsége, úgy tűnik, arra számít, hogy Bernanke megnyugtató és bátorító üzenetet küld majd Wyomingból.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.