BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Válságtanácsokkal készül Görögország kilépésére az EU

Görögország kilépése az euróövezetből egyre közeledik – írja a Handelsblatt. Az Európai Központi Bank és a Bundesbank válságstábokat hoznak létre, a kormányok pedig nemzeti szükségterveket dolgoznak ki, miközben a görög pénzügyminisztérium cáfol.

A német üzleti körök lapja arról számol be, az eurózóna tagországok munkacsoportja felszólította a kormányokat, hogy nemzeti szükségterveket dolgozzanak ki arra az esetre, ha Görögország kilép az euróövezetből. Minde tagállamnak saját tervet kell készítenie - közölték a valutaunió képviselői szerdán. Erről hétfőn egyeztek meg a munkacsoport telefonos konferenciáján.

A görög pénzügyminisztérium viszont szerdán cáfolta az erről szóló híreket. "Az ilyen terveknek nincsen semmi közük a realitáshoz, viszont ártanak a kríziskezelésnek" – fogalmazott Athén. Ám Brüsszelben döntést születetett arról, hogy minden eurózóna tag szükségtervet dolgozzon ki arról, hogyan kezelné Görögország esetleges kilépését.

A Die Zeit úgy tudja, hogy eközben az EKB is felállított egy krízis bizottságot Jörg Asmussen igazgatótanácsi tag vezetésével. A bank nem kommentálta az értesülést, Asmusssen megfogalmazása szerint viszont az EKB jelenleg is az "A terven" dolgozik, ami Görögországnak az övezetben maradását jelenti.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.