BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Fed nagybevásárlása ellenére csökkent az amerikai állampapírok árfolyama

Továbbra is csökkenő tendenciát mutatnak az amerikai állampapírok ára a New York-i kereskedésben annak ellenére, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed 7,22 milliárd dollár értékben vásárol pénteken állampapírokat a mennyiségi enyhítés második körében.

Az amerikai államkötvények árfolyamán azóta van eladói nyomás, hogy a Fed november 3-i, 600 milliárd dollár összértékű állampapír-visszavásárlási programjáról szóló bejelentése után a kereskedők nyereségeik realizálására törekedtek. Az eladási hangulatot tovább fűtötték az intézkedés által kiváltott kritikák, amelyek szerint a Fed bankóprése növelheti a fejlődő országokba áramló spekulatív tőke mennyiségét.

"Mindenki a Fednek akar eladni", ez annak a klasszikus esete, amikor az elemzők vételt javasolnak, ám a válságban mindenki elad - mondta a kialakult helyzetet értékelve Ted Ake a Societe Generale elemzője. Az állampapírok árfolyamai a pénteki kereskedésben azután kezdtek el csökkenni, hogy enyhültek az ír államadósság-finanszírozás fenntarthatósága miatt korábban kialakult aggodalmak. A tíz év lejáratú amerikai államkötvény hozama pénteken 23/32-el, 2,731 százalékra csökkent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.