BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Fitch-nek esze ágában sincs rontani a német kilátáson

A Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő ügynökség megerősítette Németország elsőrendű, „AAA” hitelbesorolását. A Fitch nem változtatott az adósminősítés stabil kilátásán sem.

Németország továbbra is „AAA” hitelminősítéssel bír a Fitch szerint, és nincs félnivalója egy esetleges leminősítéstől. Az ország gazdasági teljesítménye az elmúlt két évben robosztus, miközben az eurózóna válsága romlik és a globális növekedés is lassul.

A német GDP-növekedés erős, és a munkanélküliség csökkenő tendenciát mutat, részben a korábban végrehajtott strukturális reformok miatt, írják a Fitch elemzői.

A hitelminősítő ügynökség arra is felhívja a figyelmet, hogy Németország az egyetlen fejlett gazdaság, amely alacsonyabb munkanélküliségi rátával rendelkezik 2012 első felében, mint a 2007-ben mért szint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.