BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az IMF pesszimistább, mint a kormány

Magyarország idén 0,6, jövőre 2 százalékkal bővülhet - közölte a Nemzetközi Valutaalap mai jelentésében.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) pesszimista a magyar gazdaság növekedési kilátásait illetően: 0,6 százalékos GDP-növekedést vár 2010-re, mely megegyezik a kormány becslésével, azonban jövőre csak 2 százalékos bővülésre számít. A magyar kormány 2,5-3 százalék körüli növekedést vár 2011-re.

Az infláció 4,7 százalékon alakulhat ebben az évben, és jövőre sem csökken a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 3 százalékos inflációs célja alá: 3,3 százalékos pénzromlást vetít előre a valutaalap.

IMF: A helyzet rosszabb, mint hittük

A munkanélküliség 10,8 százalékra rúghat 2010-ben, ami jövőre sem csökken 10 százalék alá, 0,3 százalékponttal felette marad. A folyó fizetési mérleg többlete idén 0,5 jövőre pedig 0,7 százalék lehet a GDP százalékában. Az IMF 2015-re várja, hogy Magyarország GDP növekedési üteme 3 százalékra emelkedjen. A pénzromlás üteme 2015-ben az MNB inflációs céljának megfelelően 3 százalék lehet az IMF szerint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.