BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Cséfalvay a hiánycélról: megtesszük, ami kell

A kormány eltökélt abban, hogy az államháztartási hiányt 2,5 százalék alatt tartsa; ha a kabinet által várt 0,5 százaléknál alacsonyabb lesz a növekedés, a kormány meg fogja tenni a megfelelő lépéseket - mondta Cséfalvay Zoltán gazdaságstratégiai államtitkár az origo.hu oldalon csütörtökön megjelent interjúban.

"Nekünk is megvan a saját számításunk, amely 0,5 százalékos növekedéssel számol. Ha ennél alacsonyabb a növekedés, annak hatásai vannak a bevételi oldalon, márpedig a kormány eltökélt abban, hogy az államháztartási hiányt 2,5 százalék alatt tartsa. Ha szükséges, akkor a megfelelő lépéseket meg fogjuk tenni" - fogalmazott az interjúban.

Az államtitkár emlékeztetett: az Európai Újjáépítési és Beruházási Bank (EBRD) 1,6 százalékos visszaesést jósolt 2012-re, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) jelentésében pedig 0,3 százalékos növekedés szerepelt.

Úgy fogalmazott, a növekedés nyilvánvalóan bizonytalansági tényező.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.